Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
24.4.2007, Jan Vítek, recenze
Thermaltake neustává v představování nových a aktualizovaných modelů skříní, mezi nimiž se objevily i Mozart TX. Tyto modely musí zaujmout už jen svou mohutností dávající příslib velkého a snad i dobře využitelného vnitřního prostoru. Co je na tom pravdy?
skorpi87 (2) | 3.3.20140:49
mooc pěkny.přesně tohle schaním,momentalně mam stary dobry mironet case a udělany otvory pro 6 ventilatoru + jeden ve spod směr na grafiku,nejsou penize na to abych kupoval předraženou skřín,určitě ted se da sehnat za neake to pětikilo,vela místa spoustu možnosti pro ventilatory,recenze super
Odpovědět0  0
rogip (2) | 24.4.200715:33
Som rád že konečne sa niekto podujal na recenziu Mozarta,už dlhšie som po ňom pokukoval až som ho nakoniec kúpil a vôbec som neoľutoval.Mal som Armora,ale už sa zunoval a prejsť s Armora na niečo menšie sa asi nehodí.Vyhodil som s neho všetky ventilátory a osadil som ho 9x12cm ven.Xilence Transparent Red,ktoré sú ovládané Hardcanom 12 od Thermaltake,osadil som aj Media lab 2331.Čudujem sa záporným zástancom supertichých PC,ale každý môže mať svoj názor.Môžem len potvrdiť,že kto ho zatial uvidel nepovedal ani jedno slovo a len od úžasu pozeral.Podľa môjho názoru Mozart TX je výnimočná skinka a patrí do recenzie.Mám ju pofotenú ak niekto chce rád zašlem foto.
Odpovědět0  0
Miko_zrovnabezloginu | 24.4.200716:06
docela překvapivá výměna, já armora mám a po přečtení této recenze bych do Mozarta nešel ani omylem :)
Odpovědět0  0
rogip (2) | 24.4.200717:02
Nešiel by si ani omylom?Armora som mal 2 roky.Bol som s ním spokojný pokial naprišiel Mozart.Nie je ani jeden dôvod prečo nie.Vieš o nejakom?Čo je mínus pre Mozart?
Odpovědět0  0
Sk Romanecko | 24.4.200712:54
Uz dlhsi cas nad touto skrinkou uvazujem, pretoze ma zaujima moznost osadenia dvoch zakladnych dosiek do jedneho toweru. Povodny zamer bol osadit nejaku ITX dosku a dokupit ten LCD. Je to trosku drahe, no moznost mat server aj vlastny system v jednej skrini ma celkom laka. Je mi luto ze autor clanku nevyuzil tuto moznost a nepokusil sa tam dat tu dalsiu dosku. Myslim ze na to je tato skrinka primarne urcena....
Odpovědět0  0
h2o | 24.4.200710:23
a je super...
PSU neohriva vzduch v casu... vzduch taha perfektne z venku. Super jsou predpripraveny dirky na trubicky pro vodnika. Krasnej solid design. Je fakt, ze vetraky jsem vyhazel hned jak prisel, takze nakej cable management vetraku me netrapi.
Na zivo vypada mnohem lepe nez na foto. ­(a hlavne ne s tema cernejma dverma! vse musi byt stribrne)
Odpovědět0  0
Honza24 | 24.4.200712:27
Presne tak. Navic ta celostribrna verze je o polovinu lehci, cehoz jsem si v recenzi nevsiml. Ona tam taky zminka o tom zadna neni!!! Oddeleni zdroje je super napad. Vzhledem k tomu ze je tato skrin primo urcena pro case­-moding, tak nevidim takovy problem v konektorech ventilatoru. Vzdycky jdou vymenit, kdyz ma nekdo doma kleste:o­) Nebyt te ceny 7000 + 3000 zdroj tak bych ji 100 procentne koupil.
Odpovědět0  0
Pif (94) | 24.4.200712:59
to ze je ­"celostribrna verze je o polovinu lehci­" je sice zaujimavy fakt, pravdepodobne je celohlinikova a cena je len o trosku vyssia. Ale je hmotnost dolezita? Mozno pre Teba, ale pre vela ludi je to nepodstatny udaj. Ale mas dobry postreh.
.
Oddelenie zdoja je strasna hovadina. Nie som zastanca supertichych PC myslim, ze par tichych ventilatorov PC vobec neuskodi a ze to tak ma aj byt. Tu je akekolcek odsavanie tepleho vzduchu zdrojom zmarene, takze hned tam kvoli tomu musim pridat ventilator nad dosku.
.
A preco vlastne? Aby sa zdroj lepsie chladil? Naco? Kvalitny zdroj je navrhnuty na taketo podmienky, vydrzi 5 rokov bez problemov.
.
To co tu TT predviedol je ciastocne urcite zaujimave, ale strasne vela veci tu skrinku zabija. Dodavanych je tam 5 ??? ventilatorov ... Naco ??? To je az tak zle navrhnute ze menej ventilatorov to neuchladi ? :­)
.
Chladit treba ale s rozumom, PC skrinka kde sa da osadit 11 ventilatorov zavana hlupostou.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 24.4.200713:13
Celohliníkova verze lehčí být může, ale ta není předmětem recenze. Navíc jsem ji neměl na posouzení, takže nemůžu podat zasvěcené hodnocení toho, jak se od této verze liší či neliší svým zpracováním a nechci proto, aby se v rámci recenze obě verze zaměňovaly.

A proč si myslíte, že je tato skříň přímo určena pro casemodding? Thermaltake ji označuje jako ­"Ideal Home Entertainment Center­", což mi tedy s casemoddingem dohromady vůbec nejde ­(pokud tedy nemyslíte nákup dvou katod a 7­" displeje­).
Odpovědět0  0
SmartMole (93) | 24.4.200718:30
Nechápu co je na té skříni určeno pro case­-moding! Navíc je pěkná blbost modovat skříň za 7k.
Odpovědět0  0
Vaclavveliky | 24.4.20078:15
Mam ji uz od ledna doma a s tim ze je to priserny vyrobek souhlasim. Presne tak jak psal Pif. Kvalita ujde ale vnitrni slozitost a velikost skrine je to hruza. Tech pozic pro disky a mechaniky tech mohlo byt mnohev mic. Nejvic mi vadi obrovsky nevyuzity prostor nad zakladni deskou. I kdyz nekdo by tam mohl umistit vodni chlazeni. Co se tyce kvaliy matrose tak je solidni. Konce plechu jsou ohnuty takze nehrozi porezani. Silu oceloveho plechu mam 0.8mm ne 1mm jak se pise. Zajimalo by me jak je na tom celophlinikova varianta co se tyce pevnosti. Rek bych ze to nebude zadna slava. Nedavnmo jsem si koupil bednu Zalman Fatal1Ty a s tou jsem naprosto spokojen. Vnitrne jednoducha a sila matrose 5mm me proste dostala.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 24.4.20078:50
Tloušťku plechu jsem na několika mistech měril posuvným měřítkem a vždy mi vyšel spíše 1 mm. Výrobce toto neuvádí a pan google se také nevyjadřuje. Jinak souhlasím, Mozart svým vnitřním prostorem plýtvá.
Odpovědět0  0
Pif (94) | 24.4.20077:11
Tato bedna je sice kvalitne vyrobena, je v nej kopu miesta a ma super chladenie ale inak je to priserny vyrobok. Teda by ma zaujimalo kto by si to kupil domov. Dizajnovo strasna a myslim ze hlavne po praktickej stranke je to dost nepouzitelna vec. Keby uz niekto potreboval tak vela miesta su ine a elegantnejsie riesenia.
Odpovědět0  0
El Cid (126) | 24.4.20070:24
Je to sice pekna bedynka ale Chieftec mam stale v oblibe nejvice. Rozhodne je to ale dobry kousek...mohlo by to ale byt lepsi, kdyz to ma dinosauri rozmery...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.